Toegankelijk voor een breed publiek

Soms past een website beter dan een beleidsdocument of rapport. Als instrument om een thema toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Korte, heldere teksten en het gebruik van illustraties helpen daarbij. Extra voordeel is dat een website makkelijk actueel te houden is.

Hieronder enkele websites die Licht en Donker Advies heeft gemaakt.

Website Beeldend Plan

Op deze website leest u alles over beeldende plannen. Dit concept, ontwikkeld door Licht en Donker Advies en winnaar van de Inspiratie Award van OVLNL 2016, helpt u om uw beleid toegankelijk te maken voor een brede doelgroep.

naar de website

Website Circulariteit Openbare Verlichting

Circulariteit is een van de speerpunten van Licht en Donker Advies. Op deze website gaan wij dieper in op dit onderwerp, met name op de inkoop van armaturen met behulp van de LevensCyclusAnalyse (LCA) en de MilieuKostenIndicator (MKI).

Naar de website

Beeldend beleid donker en licht in het kustgebied - gemeente Veere

Een beeldend beleidsplan, speciaal over donkerte en licht in het kustgebied. Met veel waardevolle informatie en praktische tips. En met directe links naar de brochures over het bewust verlichten van campings en van strandpaviljoens.

Naar de website

Beeldend beleid Openbare Verlichting en Overige Lichtbronnen - voormalige gemeente De Marne

Dit beeldend beleid was geldend in de periode 2017/2018. In 2019 is de gemeente De Marne (met Bedum, Eemsmond en Winsum) gefuseerd tot gemeente Het Hogeland.  We zijn in gesprek over een actualisatie van het beeldende beleid.

Naar de website

Beeldplan Licht in de Openbare Ruimte - gemeente Westerkwartier

Dit is een beeldend plan in de stijl van vóór 2017. Wel is het plan met tekst en foto’s aangepast sinds de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2019. Leek, Grootegast, Marum en Zuidhorn zijn toen samengevoegd tot de gemeente Westerkwartier.

Naar de website

Beeldend beleid Openbare Verlichting - gemeente Groningen

Dit beeldend beleidsplan is in concept gereed. Het gaat specifiek over openbare verlichting en heeft een stadse, verfrissende uitstraling. De verwachting is dat het in 2021 vastgesteld gaat worden. De site is nu nog niet openbaar.