Kennisontwikkeling en kennisdeling

Als het gaat om circulariteit in relatie tot openbare verlichting zijn we nog in de pioniersfase. Het verwerven van meer kennis en ervaring is essentieel. Licht en Donker Advies zet zich hier voor in. Door overheden en marktpartijen bij elkaar te brengen, projecten te initiëren en kennis te bundelen en te delen.

Leidraad Circulariteit Openbare Verlichting

Licht en Donker Advies schreef, in opdracht van OVLNL, de Leidraad Circulariteit Openbare Verlichting. Duidelijke informatie, praktisch gerangschikt en uitgelegd in klare taal. Met achtergrondinformatie en concrete tips en voorbeelden. Een schat aan informatie voor iedereen die met circulariteit aan de slag wil in het werkveld openbare verlichting.

 

De Leidraad Circulariteit is gratis verkrijgbaar (PDF) via brancheorganisatie OVLNL.

Meetbaar circulair: armaturen en MKI

In 2018 startte Licht en Donker Advies het koplopersproject ‘Meetbaar circulair – armaturen en MKI.’ In dit project werken marktpartijen en overheden samen. Doel is om het circulair inkopen van armaturen (en uiteindelijk ook andere openbare verlichtingsproducten) te stimuleren, door het berekenen van de milieukostenindicator (MKI) en dit vervolgens als overheid mee te nemen in de uitvraag.

 

In 2019 gaan wij, samen met het bedrijf Ecochain, een handleiding publiceren.

Er is ook een website, zie www.circulariteit-openbareverlichting.nl.

Informatie, ondersteuning en trainingen

U kunt bij ons terecht voor:

 

  • informatie over circulariteit, circulair inkopen en MKI
  • advies over circulariteit i.r.t. openbare verlichting
  • ondersteuning bij het circulair inkopen van armaturen
  • trajecten/trainingen over circulariteit en inkopen met MKI